Полтавці на смітнику знайшли цуценят в пакеті

30 вересня 2021 0
Полтавці Юрій Андросов та Вероніка Головчак знайшли цуценят у пакеті на смітнику. Собак забрали додому та відгодовують. Кожні 3-4 години дають спеціальну суміш. Жорстоке поводження з тваринами карається штрафом до 51 тисячі гривень або позбавленням волі.




Мокрі та холодні: такими знайшли трьох цуценят полтавці Юрій Андросов та Вероніка Головчак. Песики лежали у пакеті на смітнику.

"Вони були мокрі, видно, що пуповини засохлі. Я одразу подумав, що вони тільки народилися, але ні. І їх стовідсотково топили, може їх там було і восьмеро, чи семеро", – розповів полтавець Юрій Андросов.

"Це був такий шок, як так їх викинули. Не було думок шкода, не шкода, залишати чині. Треба їх рятувати, така була установа, щоб вони вижили", – розказала полтавка Вероніка Головчак.

Полтавці забрали цуценят додому та відгодовують їх. Кожні 3-4 години дають спеціальну суміш.

А для того, щоб цуценята не мерзли, у їхній коробці лежать грілка та пляшка з теплою водою.

"Ось внизу грілка для того, щоб їм було тепло. Постійно гаряча вода з холодною розмішується. Температура для них приємна. Десь через чотири години вона уже охолоджується, вони починають кричати. Їм потрібно на теплі бути постійно", – додав полтавець Юрій Андросов.

За два місяці це вже другий випадок, коли цуценят викидають на смітник.

"Ми туди з руками, з ногами залізли. Самі цуценята були прямо на самому дні й тільки мішок стирчав зверху", – зазначила полтавка Мирослава Баюн.

За знущання з тварин передбачена кримінальна відповідальність.

"Якщо тварини живі, то це адміністративна відповідальність. А якщо тварини покалічені або мертві, то це кримінальна відповідальність. На жаль такі випадки часто трапляються, перша причина – це те, що вони не завжди відкриваються і не завжди поліція на них реагує", – зауважила співзасновниця ГО UAnimals Ольга Чевганюк.

Для того, щоб зменшити кількість подібних випадків власникам тварин бажано реєструвати свої улюбленців та стерилізувати їх.

"На жаль в Україні відсутнє законодавство, яке б зобов’язувало власників тварин реєструвати їх. У нас немає притулків і спеціальних служб, хто б рятував цих тварин. І відповідальність за це можуть взяти тільки люди, вигодувати, дати шанс на життя", – прокоментувала зоозахисниця Людмила Хоменко.

І тоді волонтери допоможуть прилаштувати тварин у надійні руки. А жорстоке поводження з тваринами карається штрафом до 51 тисячі гривень або позбавленням волі до трьох років.