У Лубнах готуються поновити студентське навчання: як ЛНУ організовує свою роботу в умовах евакуації

25 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Керівництво ЛНУ ім. Шевченка підписало з Лубенською міськрадою Меморандум про співпрацю та відкрило філію своєї приймальної комісії.


20 липня у м. Лубни відбулася робоча нарада ректорки Олени Караман із заступницею Лубенського міського голови Іриною Харченко за участю керівників структурних підрозділів університету та виконавчого комітету Лубенської міської ради. Під час зустрічі було обговорено питання підготовки до нового 2022/23 навчального року, зокрема: організаційні та технічні питання, пов’язані з виділенням площі для навчальних аудиторій та гуртожитку; перспективи організації навчання в очному форматі; підбито підсумки роботи у рамках підписаної угоди про співпрацю.

Нагадаємо, що 24 червня ЛНУ імені Тараса Шевченка підписав Меморандум про співпрацю з Лубенською міською радою Лубенського району Полтавської області, в рамках якого на вул. Вокзальна, 7 розміщено консультаційний центр приймальної комісії та адміністрацію навчально-наукових інститутів та фахових коледжів.


Делегацію від університету представляли: ректорка Олена Караман, т.в.о. проректора з адміністративно-господарчої роботи Артур Молдованов, голова профспілкової організації Володимир Мороз, начальник центру інформаційних технологій Микола Семенов, директор навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму Едуард Потапенко.

Під час зустрічі ректорка університету Олена Караман наголосила на актуальних питаннях, що постають перед шевченківцями, які нині успішно здійснюють вступну кампанію на Полтавщині, при організації освітнього процесу у воєнний час. Вона зазначила, що очне навчання потребує комплексного підходу, адже в пріоритеті – безпековий компонент. А тому навчання в університеті планується здійснювати у змішаному форматі.


За результатами наради окреслено чіткі завдання щодо підготовки нашого закладу вищої освіти до початку нового навчального року на території Лубенської громади та розглянуто різні пропозиції щодо вирішення питання виділення площ для успішного функціонування університету на Полтавщині.


Довідка за телефонами:
(095) 866-88-56; (099) 285-14-71