Зеленський оголосив призов резервістів та ініціював програму економічного патріотизму

23 лютого 2022 0
Ольга Семенко
Президент України повідомив про підписання указу про призов резервістів в особливий період, зазначивши, що загальна мобілізація зараз не потрібна.

Увечері 22 лютого президент Володимир Зеленський повідомив у відеозверненні, що підписав указ про призов резервістів в особливий період. За його словами, він стосується лише громадян, віднесених до оперативного резерву. Також Зеленський анонсував найближчим часом навчальний збір резервістів територіальної оборони.

Разом з тим, він підкреслив, що зараз немає потреби в загальній мобілізації, а потрібно доукомплектувати армію та інші військові формування.

Крім того, президент розповів, що ініціював програму економічного патріотизму, яка передбачатиме цільову підтримку окремих галузей економіки, зменшення податкового навантаження на підприємців, обмеження перевірок і створення стимулів для залучення коштів населення у бізнес та банківську систему. За його словами, програма економічного патріотизму передбачає зменшення податкового навантаження на підприємців, обмеження перевірок, створення стимулів для залучення коштів населення у бізнес та банківську систему.

Крім того, завдяки цій програмі заплановано знизити ПДВ на бензин і дизель, що сприятиме зменшенню цін на пальне.

Зеленський повідомив, що 23 лютого зустрінеться з представниками 50 найбільших українських компаній зі сфери великого бізнесу:

"Всі вони мають залишитися в Україні. Їхні підприємства розташовані на українській землі, яку захищають наші військові. Отже, і бізнес має захищати нашу економіку, фінанси, створювати робочі місця. Підіймати та зміцнювати Україну. Разом, кожен на своєму фронті", – заявив він.