У Полтавській області засудили водія, який збив велосипедиста

27 грудня 2021 0
Яніна Климань
Суд виніс вирок водію, який у Гадячі скоїв дорожньо-транспортну пригоду з потерпілим.

Рік іспитового строку отримав водій, який збив на Полтавщині велосипедиста. Відповідний вирок ухвалив Зіньківський районний судПолтавської області. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 2 травня 2018 року близько 23:40 на вулиці Полтавській в Гадячі обвинувачений, кермуючи автомобілемВАЗ,не впорався з керуваннямта наїхав на велосипедиста.

Внаслідок аварії, велосипедист отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Дії водія кваліфікували за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. У суді він власну вину визнав.

Чоловіку призначили рік позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами рік та звільнили від покарання з іспитовим строком. 

Крім цього, з нього мають стягнути 10 тис. грн моральної шкоди та 3 тис. грн на правову допомогу велосипедисту. Також він має сплатити 908 грн судового збору та 15 502 грн судових витрат за проведення судових експертиз.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.