В Україні виявили новий штам коронавірусної хвороби

23 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
В Україні зафіксували два випадки коронавірусної хвороби, викликані новим штамом "Дельта".

Станом на 23 червня в Україні зафіксували два випадки коронавірусної хвороби, викликані новим штамом "Дельта". Наразі пацієнти перебувають в Олександрівській клінічній лікарні Києва під наглядом медиків. Їхній стан стабільний. Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України.  

За словами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, секвенування вірусу та підтвердження мутації провели в Інституті молекулярної біології та генетики 22 червня.

Новий штам вірусу COVID-19 "Дельта" вже виявили в понад 90 країнах світу. Він розповсюджений в Республіці Індія, Російській Федерації, Португалії та Великій Британії. За даними служб громадського здоров’я останньої, де новий штам відповідає за понад 60% інфікувань, він в 1,6 раза більш заразніший, а також в 1,45 раза збільшує ризик необхідності інтенсивного лікування. Потреба в госпіталізації виникає вдвічі частіше, ніж при інфікуванні звичайним штамом COVID-19.  

Як йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства, аби зменшити ризик поширення штаму "Дельта" в Україні, 23 червня Кабмін підтримав впровадження низки заходів. Громадянам, які прибули з Республіки Індія, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Російської Федерації, Португальської Республіки або перебували на їх території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, проведеного безпосередньо в пунктах пропуску (пунктах контролю). Вказана норма почне діяти з 25 червня 2021 року.