Ще одна забудова у Полтаві: на території кінотеатру "Алмаз" також буде багатоповерхівка

24 березня 2021 0
На сесії міської ради депутати проголосували ЗА забудову кінотеатру "Алмаз". Будівництвом буде займатися "Полтавтрансбуд". За словами міської ради, компанія є власником кінотеатру та території. Самі забудовники інформацію спростовують.

У Полтаві планують забудувати територію колишнього кінотеатру "Алмаз". За це рішення проголосували депутати міської ради на минулій сесії. Потенційні забудовники – "Полтавтрансбуд".

Востаннє фільми у кінотеатрі "Алмаз" показували ще у 2006 році, а вже понад 15 років будівля занедбана.

""Трансбуд" готовий побудувати будинок. У них на сьогодні є весь пакет документів. Ця земельна ділянка їм належить. Якщо ми будемо забороняти забудовникам будувати у місті, шукати якісь причини на їхніх земельних ділянках, то думаю розвитку міста не буде ніякого", – сказав депутат Полтавської міської ради Євген Дикань.

Але деякі полтавці вважають, що потрібно реконструювати будівлю кінотеатру, а не забудовувати територію.

"В ідеалі реставрувати, але при нинішній ситуації – це дуже сумнівно", – відповів полтавець Сергій Логвиненко.

"Я вважаю, що кінотеатр "Алмаз" досить великий. А тут ніякого культурного закладу немає. Це – був один з новіших кінотеатрів у Полтаві. Тут жодних культурних закладів немає", – сказав полтавець Олександр Павленко.

"Простіше реставрувати це все, так, а хто його буде реставрувати?", – зауважив полтавець. НЧ)

Раніше власником будівлі була компанія "Алмаз-Полтава". Підприємство заборгувало місту 1 мільйон 300 тисяч гривень за оренду земельної ділянки. Компанія погасила борг. Тепер будівлю та територію кінотеатру викупив "Полтавтрансбуд". 

 "Викупив цю земельну ділянку "Полтавтрансбуд" з метою забудувати там житлові будинки. Правильно було б забрати земельну ділянку у місто, виставити її на аукціон і не змінювати її цільове призначення, місто б заробило гроші", – зазначив депутат Полтавської міської ради Вадим Ямщиков.

А цільове призначення будівлі було таким: або кінотеатр, або торговельно-розважальний центр. А у самому "Полтавтравнсбуд" говорять, що будівля ще не є їхньою власністю.

"Сама будівля "Алмаз" не є нашою територією, але ми ведемо перемовини з власниками цих споруд. Там є й оренда земельної ділянки, ми плануємо там звести замість розвалених споруд сучасне житло з інфраструктурою", – розповів генеральний директор "Полтавтрансбуд" Сергій Шандиба.

Представник "Алмаз-Полтава" надавати коментар відмовився.

"Слухайте, я телефоном жодної інформації надавати не буду, до побачення", – відповів начальник ТОВ "Алмаз-Полтава" Анатолій Босенко.

На питання чому не можна реставрувати кінотеатр міська влада говорить: коштів немає.

"У тому стані, у якому зараз і територія, і кінотеатр "Алмаз" просто жах. Те, що ми зараз зробили перший крок і дозволили розробити детальний план цієї території, коли він буде розроблений, щоб в ньому було безліч заходів, щоб там передбачалися навчальні заклади й під’єднання до комунікацій", – розповів директор Департаменту економіки та інвестицій Полтавської міської ради Олександр Артеменко.

Після готового плану забудови, депутати міської ради мають його затвердити на сесії та вже потім почнеться будівництво. У міській раді передбачають, що процесуально почати будівництво можливо не раніше, ніж через рік.

Ірина Яременко, Максим Страшко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення