У полтавських магазинах перед Новим роком зросли ціни на яйця, м'ясо та рибу

29 грудня 2020 0
Деякі товари у полтавських магазинах зросли у вартості. Експерти кажуть, зниження ціни поки що не буде. А надалі подорожчають хліб, молочні продукти та м'ясо.


Напередодні Нового року ціни на деякі продукти зросли. Та попри це у магазинах людно. Через зменшення вилову, осетрові здорожчали на 20 відсотків. Також ціна зросла й на яйця.

У цьому магазині кілька різновидів яєць. Ціна коливається від майже 34 гривень за десяток яєць до майже 39 гривень за десяток яєць.

"Це дуже дорого. Хотілося б краще. Буквально два тижні назад було набагато дешевше", – сказала полтавка Регіна Дрига.

"Прекрасна ціна, для депутатів, я ж кажу, для людей немає нічого. Усе здорожчало", – прокоментував полтавець Олександр Беземенний.

"Алкоголь можу сказати подорожчав. Є зі знижками, але вони роблять інше, вони перед цим підіймають ціни, а потім роблять для нас знижки. Але однаково ви бачите, що робиться на касах. Всі хочуть накрити стіл, аби було комфортно на новорічну ніч", – розказав полтавець Олег Колодяжний.
Здорожчали здебільшого ті продукти, що можуть купувати на новорічний стіл, розповіла експерт.

"Ситуація, що зараз спостерігається з подорожчанням, стосується виробничої ланки. Зокрема яйця, чому вони здорожчали? Ще в жовтні експерти повідомляли, що йде подорожчання комбікорму і зерна. Сировинна база здорожчала, тож говорили, що в грудні буде здорожчання яєць. Теж стосується і м'яса: свинина і яловичина подорожчали також", – сказала доцентка кафедри маркетингу ПУЕТ Наталія Яловега.
Коли зростає попит, то зростає і ціна, але здорожчання продуктів зараз цілком очікуване, розповів маркетолог.

"Чи буде зниження ціни на продукти після Нового року, через те, що знизиться попит, на превеликий жаль для споживачів, я б спрогнозував, що шаленого зниження цін не буде. По-перше, після Нового року зростає ціна на електричну енергію", – розповів експерт управління стратегічним маркетингом Юрій Буділов.

Експерти зазначають, продукти дешевшати не будуть, а попереду нас також очікує зростання ціни на хліб, м'ясну та молочну продукцію.

Тамара Мордик, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення