Поміж прилавків у торговельному центрі облаштували центр вакцинації

20 серпня 2021 0
Поміж прилавків з товарами в одному із торговельних центрів міста розташований пункт вакцинації від COVID-19. Такі місця обирають спеціально, адже вони користуються популярністю серед людей. Однак, у новому пункті охочих вакцинуватися майже немає.



Поміж прилавків з товарами в одному із торговельних центрів міста розташований пункт вакцинації від COVID-19. Відкрили його сьогодні та це вже третій пункт у торговій точці.

"Питання тільки в тому, як тут забезпечено безпеку, щоб потім був відповідний нагляд за самопочуттям. Потім людина має прийти за довідкою чи паспортом вакцинації, а це створить додаткове навантаження на медицину", – повідомив президент Всеукраїнської ради прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

У Полтаві обирають місця для облаштування пунктів за принципом популярності локації серед людей.

"Люди повинні бачити, що є такий центр, де вони можуть вакцинуватися. Якщо там вони не ухвалять рішення, то можливо вони замисляться над цим. У людей повинно бути перед очима кожен день пункти щеплення, де вони можуть бути вакциновані", – розповів заступник директора департаменту охорони здоров'я Юрій Курилко.

Однак, у новому пункті охочих вакцинуватися майже немає. Локацію полтавці вважають вдалою, але не всі.

"Це неправильно, вакцинують тут всіх, як собак. Все має бути на своєму місці".

"Тут багато людей, тому це абсолютно правильне рішення".

"Позитивно, зайшов, провакцинувався і пішов".

 "Всюди, де роблять це добре".

У тимчасовому пункті вакцинації має бути обов’язково холодильник або термоконтейнер для збереження препарату, коробка для утилізації шприців, окреме місце для проведення щеплення та вільний доступ до води.