ДТП на Полтавщині: водія легковика засудили до умовного терміну

05 листопада 2021 0
Тетяна Наказненко
Улітку у селі Великобагачанської громади легковик зіткнувся з мотоциклом. Водійка та пасажирка останнього зазнали поранень. Водієві автомобіля за скоєння аварії призначили умовний термін.

Рік іспитового строку призначив Великобагачанський районний суд чоловікові, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими. Відповідний вирок оприлюднили в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Так, 10 червня 2021 року близько 19:00 обвинувачений, керуючи автомобілем ВАЗ 21213 у селі Попове Миргородського (колишнього Великобагачанського) району, змінив напрямок руху ліворуч, виїхав на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з мотоциклом "Yamasaki YM150-8B". Водійка мотоцикла втратила керування та з`їхала в кювет, де транспортний засіб перевернувся.

Унаслідок аварії, потерпіла зазнала тяжких тілесних ушкоджень, її пасажирка - тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Згідно з текстом вироку, дії водія легковика кваліфікували за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони заподіяли тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в скоєному визнав повністю, просив його суворо не карати, обіцяв, що більше таке не повториться.

Потерпілі під час допиту в суді повідомили, що претензій до обвинуваченого не мають, шкоду, завдану кримінальним правопорушенням, їм відшкодували, просили суворо чоловіка не карати.

Таким чином, суд призначив водієві легковика покарання у виді трьох років позбавлення волі. Згідно зі ст. 75 Кримінального кодексу України, його звільнили від відбування покарання з випробуванням.

Він має сплатити на користь держави 1 887 грн витрат на залучення експерта.

Вирок можна оскаржити до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.