Україна знаходиться у першій трійці лідерів Європи за рівнем злочинності. Ці дані оприлюднив сервіс “Numbeo”

17 серпня 2021 0
В антирейтингу Україну випереджають лише Франція та Білорусь. Зазначимо, що найпоширенішими злочинами є крадіжка та грабіж. 2020 рік став часом спаду кількості пограбувань.

Їх вчинили 138 тисяч 562 рази, це на 60 тисяч менше ніж у 2019. Причина цьому COVID-19, адже грабіжникам стало важче проникати в помешкання - люди більше часу проводять вдома.


Але прогнози експертів невтішні - карантинні обмеження призвели до погіршення економічного стану, багато людей залишилося без роботи. Найближчі роки стануть часом, коли кількість крадіжок і пограбувань зростатиме з геометричною прогресією.
Варто пам’ятати - найчастіше квартирні пограбування відбуваються в будні з 12:00 до 16:00 години. Зловмисник може обрати об’єкт пограбування гортаючи соціальні мережі, де власники постять фотографії з дорогими покупками, чи з відпусток на престижних курортах. Навіть просто подивившись на помешкання. Дорогі двері чи вікна, наявність кондиціонера - фактори, які можуть спонукати злодія обрати конкретний дім.


Залишається лише сподіватися, що жертвою злочинців стане не ваше власне помешкання та бути дуже обережним - менше розповідати про свої доходи та залишати світло увімкненим, коли йдете з дому.
А ще краще - звернутися до спеціалізованої фірми та встановити систему охорони. Це можна зробити, як у квартирі, так і в будинку. Безпеку житла значно підвищить наявність датчиків руху та несанкціонованого відкриття дверей. Зловмисники тричі подумають про те, чи варто вторгатися до помешкання, де їх зустріне звук сирени та команда охоронців.


Коли мова заходить про охоронні фірми, полтавці найчастіше згадують “Явір-2000”. Воно і не дивно, адже “Явір” на ринку охоронних послуг вже 25 років. А вік, в цій ситуації, не просто цифра, а ознака якості. Компанія охороняє вже понад 67 тисяч різних об’єктів. Їй довіряють, адже знають - якщо сигнал тривоги спрацює, охорона "Явору” за 5 хвилин будуть на місці. Та й сам факт охорони вашого помешкання цією фірмою, відлякує злодіїв.


Переходьте за посиланням - https://yavir2000.com/


Система охорони - не втрата фінансів, а інвестиція у безпеку. А на безпеку шкодувати грошей не можна.