Стартувало голосування за нові назви вулиць у Полтаві

02 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Розпочали онлайн-голосування за нові назви для полтавських вулиць та провулків.

З 2 до 15 грудня триватиме голосування за перейменування полтавських вулиць та провулків (перша черга). Про це повідомили у пресслужбі Полтавської міської ради.

Електронне голосування за подані жителями пропозиції здійснюється в рубриці "Консультації з громадськістю" на електронній платформі за посиланням на сторінці Полтавської міської територіальної громади.

Голосувати мають право громадяни України, іноземці або особи без громадянства, які мають дозвіл на постійне проживання на території України і яким на момент голосування виповнилось 14 років, які зареєстровані або проживають на території Полтавської міської територіальної громади та мають документи, що це підтверджують (довідку з місця роботи, навчання, служби або довідку внутрішньо переміщеної особи) або документи про фактичне місце проживання в Полтавській міській територіальній громаді; представники бізнесу, які ведуть свою діяльність на території Полтавської міської територіальної громади, що підтверджено відповідними документами.

Для підтвердження даних необхідно звернутись до КО "Інститут розвитку міста" Полтавської міської ради з відповідними документами.

Кожен, хто голосує, може обрати лише один варіант із запропонованих серед відповідей на запитання.

За підсумками голосування створять списки із результатами, які передадуть на розгляд робочої групи з питань присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій на території Полтавської міської територіальної громади для подальшого затвердження на засіданні Комісії з питань найменування та перейменування елементів міського середовища та інфраструктури, увічнення пам'яті осіб та подій.