У Полтаві виявили двох нелегальних мігрантів

18 червня 2021 0
Тетяна Наказненко
У Полтаві працівники Держміграційної служби виявили двох нелегальних мігрантів.

У Полтаві працівники Державної міграційної служби разом з Управлінням Служби безпеки України у Полтавській області та поліціянтами провели заходи з виявлення та притягнення до адміністративної відповідальності порушників міграційного законодавства.

У результаті, до адмінвідповідальності за ознаками ч. 1 ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) притягнули чотирьох іноземних громадян та одну посадову особу за ознаками ст. 204 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Із виявлених іноземців - двоє є нелегальними мігрантами.

Як повідомили у пресслужбі Державної міграційної служби України, один з них є громадянином Вірменії, який з 2020 року незаконно перебував на території України та здійснював роздрібну торгівлю на центральному ринку Полтави. Другий же іноземець, громадянин Індії, приїхавши в Україну за візою типу D (мета поїздки – працевлаштування), не оформив будь-яких дозвільних документів на право проживання після закінчення терміну дії візи.  

Щодо чоловіків ухвалили рішення про їх примусове повернення до країни походження або третьої країни, у тому числі рішення про заборону щодо подальшого в'їзду в Україну строком на три роки.

фото: Державна міграційна служба України