Новий локдаун можуть запровадити в листопаді – головний санітарний лікар

27 серпня 2021 0
Ольга Семенко
Головний санітарний лікар України розповів про наступний локдаун та можливість запровадження перепон для невакцинованих.

За сценарієм, за яким зараз рухається Україна, новий локдаун можуть запровадити орієнтовно в листопаді. Про це в інтерв’ю "BBC Україна" розповів головний санітарний лікар країни Ігор Кузін. При цьому він зауважив, що це залежить від відповідальності кожного українця щодо дотримання карантинних обмежень та вакцинації.

За словами Кузіна, найбільше випадків штаму "Дельта" зареєстрували у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Одеській областях та Києві. Загалом у країні підтвердили 520 таких випадків.

Головний санітарний лікар прогнозує, що приблизно в грудні всі охочі вакцинуватися проти коронавірусу отримають щеплення. Решту намагатимуться переконати вакцинуватися, активніше їх запрошуватимуть, а також можуть запровадити для невакцинованих  перепони в доступі до публічних місць, де може поширюватися інфекція. Також розглядають варіант запровадження регулярних ПЛР-тестів для невакцинованих, результати яких приноситимуть працедавцям.

Нагадаємо, ВООЗ прогнозує нову хвилю пандемії коронавірусу наприкінці осені.