В Україні ще три області потрапили до "червоної" карантинної зони

08 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
З 11 лютого ще три регіони опиняться у "червоній" зоні карантину.

З 00:00 11 лютого на території Закарпатської, Луганської та Хмельницької областей встановлять "червоний" рівень епідемічної небезпеки. Відповідне рішення ухвалили 8 лютого на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомив у Telegram міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

Нагадаємо, з 24 та 27 січня у "червоній" карантинній зоні перебувають Івано-Франківська та Рівненська області відповідно.

За умови запровадження "червоного" рівня епідемічної небезпеки роботу припиняють:

- заклади громадського харчування, крім адресної доставки та замовлень навинос;

- торгово-розважальні центри, кінотеатри, театри, інші розважальні заклади; заклади освіти, крім дитсадків і початкових класів шкіл;

- непродовольчі ринки й крамниці, спортзали, басейни й фітнес-центри;

- заклади культури, крім історико-культурних заповідників.

У "червоній" зоні можуть працювати банки, автозаправні станції, ветеринарні магазини, аптеки та продовольчі крамниці. Заклади освіти при "червоному" рівні епіднебезпеки працюватимуть за умови, якщо 100% працівників матимуть "зелений" COVID-сертифікат. Обмеження не застосовуватимуться, якщо всі учасники (відвідувачі), працівники та організатори масових заходів, зокрема релігійних, працівники кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, розважальних закладів, торговельно-розважальних центрів, закладів громадського харчування, ринків, спортзалів та басейнів матимуть "зелений" COVID-сертифікат.

Всі обмеження, що діють під час "жовтого" та "помаранчевого" рівнів епіднебезпеки зберігаються.