У Полтаві збільшаться тарифи на воду

29 жовтня 2021 0
За воду полтавцям доведеться платити більше. Наразі кубометр води містянам обходиться у 32 гривні, а нова ціна коливається на рівні 36 гривень. Затвердити рішення мають після громадських обговорень, які відбудуться 5 листопада.





Тарифи на воду можу збільшитися у кілька разів. За попередніми розрахунками тарифи на централізоване водопостачання збільшиться на дев’ять відсотків, а за водовідведення доведеться платити більше на шість відсотків.

"Це технологічна процедура, яка має відбутися для того, щоб можна було подавати на НКРЕКП це рішення. Поки плануються лише громадські слухання", – повідомила речниця КП "Полтававодоканал" Ірина Філоненко.

Відбудуться вони п’ятого листопада у приміщенні "Полтававодоканалу".

Наразі кубометр води полтавцям обходиться у 32 гривні, а нова ціна коливається на рівні 36 гривень.

"Багато людей купається і багато витрачається води й звичайно це важче. Звичайно тарифи підвищаться. Збільшиться тариф на газ і відповідно й на водопостачання. Будемо намагатися використовувати менше води, бо іншого виходу немає", – розповіла полтавка Лідія Савченко.

Полтавка Юлія Вільчинська вже змушена економити, тому набирає ванну води та використовує її для своїх потреб.

"Неповну набираю, ось половина. Потім беру черпачком і зливаю. Вистачає десь на 10 днів цієї ванни, щоб я черпала та не зливала", – сказала полтавка Юлія Вільчинська.

Основою складовою тарифу "Полтававодоканалу" є електроенергія. Через те що восени тарифи на електрику зросли майже 40 відсотків, за воду теж доведеться платити більше

"Підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення повинно бути жорстко проконтрольоване НКРЕКП, які й повинні звітувати перед нами про підвищення та про те до чого вони приведуть. Адже, будь-яка реформа має покращити якість комунальних послуг", – наголосив голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Також експерт вважає, що попри громадські слухання тарифи на воду все одно підвищаться.