Цьогоріч на ремонт філармонії спрямували шість мільйонів гривень з обласного бюджету та 45 мільйонів гривень від держави

10 лютого 2021 0
З 2015 року у Полтаві реставрують філармонію. За цей час з обласного бюджету витратили вже 25 мільйонів гривень. Роботи затягнулися через брак фінансування. Цьогоріч обʼєкт планують здати 1 серпня.

Реставрацію Полтавської обласної філармонії планують завершити до серпня. Ремонтують будівлю вже шість років. І цьогоріч на роботи спрямують шість мільйонів гривень з обласного бюджету та 45 мільйонів гривень з Державного фонду регіонального розвитку.

“Взагалі вартість проєкту складає близько 79 мільйонів гривень. З 2015 року йде процес, з обласного бюджету за цей час було виділено 25 мільйонів. Наразі залишок за проєктом складає 51 мільйон", – розповіла заступниця голови Полтавської ОДА Катерина Рижеченко.

Основна зала Полтавської обласної філармонії завжди вважалася однією з найкращих по архітектурній акустиці.

Однак поки що тут лежить будівельний інвентар.

На цей час ми розпочинаємо зовнішні оздоблювальні роботи. Зараз починаємо встановлювати огородження", – сказав виконроб Сергій Шепітько.

А у вестибюльному приміщенні вже майже все готово.

"Тут у нас люстри змонтовані, дзеркала змонтовані, вітражна група змонтована", – прокоментував виконроб Сергій Шепітько.

Також у філармонії облаштували студію звукозапису.

"Тут використовувалися екофон, акустичні панелі й коркові шпалери, що дуже добре вливає на розповсюдження звуку", – розповів Сергій Шепітько.

Раніше роботи планували завершити у 2018 році. Однак ремонт затягнувся через брак фінансування.

Ірина Яременко, Ярослав Журавльов, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення