Особливості вибору та реєстрації касового апарату

30 листопада 2021 0
Вибір моделі касового апарату залежить від специфіки діяльності та фінансових можливостей підприємця. Приймають до уваги оборот підприємства, кількість клієнтів на добу та інші фактори.

Що варто враховувати, обираючи касовий апарат? 

Для роботи малого бізнесу часом достатньо автономної кнопкової каси. Але й вони відходять у минуле. Найчастіше використовуються смарт-термінали, які є повноцінними міні-комп'ютерами для проведення касових операцій. Якщо є ноутбук та комп'ютер, можна підключити до нього фіскальний реєстратор. Для великих підприємств підійде система, яка складається з кількох з'єднаних між собою пристроїв та програмного забезпечення, що пропонує компанія Poster. Будь який апарат потребує реєстрації, про порядок якої можна дізнатися за посиланням, що прискорить процес. 

Критерії вибору касового апарату: 

  • пропускна здатність - це приблизна кількість чеків, що формуються касою за хвилину; 
  • мобільність - можливість роботи в автономному режимі, що досягається за рахунок вбудованого акумулятора; 
  • модулі для з'єднання з інтернетом – доступні такі варіанти підключення: Wi-Fi, 3G; 
  • обсяг пам'яті – вибір значення параметра залежить від кількості одиниць у товарній базі; 
  • програмне забезпечення – може бути платним та безкоштовним залежно від бренду касового апарату. 

Якщо раніше багато операцій здійснювалися на паперових носіях, то сучасна автоматизація бізнесу потребує електронного документообігу. Спростити процес складання звітів допоможе автоматизація бізнесу за допомогою програмного забезпечення.  

Автоматичне оновлення та налаштування касового апарату 

Вибір касової програми залежить не лише від виду апарату, а й від специфіки діяльності. Під час роботи на автономній кнопковій касі встановлювати програму не доведеться. Але можливості такої техніки обмежені, порівняно з іншими видами обладнання. 

Якісне програмне забезпечення, яке пропонує компанія Poster, дозволяє проводити касові операції, вести товарний облік, формувати аналітику в автоматичному режимі та інше. Встановлення хмарних сервісів дає можливість зареєструватися в особистому кабінеті та віддалено контролювати бізнес. Такі сервіси дозволяють зберігати інформацію багато років. 

При виборі програмного забезпечення варто враховувати низку нюансів: 

  • масштаби діяльності; 
  • рівень товарообігу; 
  • вид використовуваної техніки; 
  • можливість взаємодії з іншими системами; 
  • потреба додаткових функцій. 

Сучасний ринок пропонує широкий асортимент програмного забезпечення, яке відрізняється за ціною. Відповідно це впливає на кінцеву вартість установки касового апарату.