У селі на Полтавщині протиправно ліквідували дитячо-юнацьку спортивну школу

07 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
У травні 2021 року рішенням сесії Великобагачанської селищної ліквідовано Великобагачанську дитячо-юнацьку спортивну школу.

В травні 2021 року під час чергової сесії Великобагачанської селищної ради без погодження з Міністерством молоді та спорту України ліквідовано Великобагачанську дитячо-юнацьку спортивну школу. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

Заклад відвідували понад 300 дітей, що ходили на секції:

  • футболу;
  • волейболу;
  • баскетболу;
  • настільного тенісу;
  • легкої атлетики.

Рішення, яке прийняв орган місцевого самоврядування, порушує гарантовані Основним Законом права дітей на освіту. Через це Полтавська обласна прокуратура скерувала адміністративний позов про визнання протиправним та скасування рішення вказаної селищної ради до Полтавського окружного адміністративного суду.

Від початку повномасштабного вторгнення росіїї на територію Україні Великобагачанська територіальна громада стала прихистком для людей, які тікали від бойових дій, серед вимушених переселенців – 357 дітей.

Тож функціонування спортивної школи на території громади – можливість оздоровлення, фізичного розвитку та змістовного дозвілля для дітей.

Нагадаємо, що на Полтавщині анонсували безкоштовні тренування для дітей. 

Фото: ілюстративне.