82 доба російсько-української війни: головні новини станом на ранок 16 травня

16 травня 2022 0
Яніна Климань
Призначення нового командувача сил Тероборони ЗСУ, перемога української збірної з футболу на Дефлімпіаді та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 16 травня.

Володимир Зеленський призначив нового командувача сил Тероборони ЗСУ. Ним став генерал-майор Ігор Танцюра. Відповідний указ опублікували на сайті голови держави.

Українська збірна з футболу виборола "золото" Дефлімпіади в Бразилії. У команді – десять футболістів із Полтавщини.

Російські окупанти обстріляли з артилерії цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Довгеньке, Руські Тишки, Тернова та Петрівка Харківської області.

У Маріуполі ворог продовжує артилерійські та авіаційні удари. Основні зусилля окупантів зосередженні на блокуванні та ураженні українських підрозділів в районі заводу "Азовсталь".

Сили оборони завдали удару по позиціях ворога у районі населеного пункту Чорнобаївка.

За попередню добу підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ та Повітряних Сил вразили одинадцять  повітряних цілей: два вертольоти (Ка-52 та Мі-28) сім БпЛА оперативно-тактичного рівня і дві крилаті ракети.

На Донецькому та Луганському напрямках за минулу добу відбили 17 атак ворога, знищили три танки, одну артилерійську систему, шість одиниць бойової броньованої техніки та автомобіль противника.

За тиждень на Полтавщині виявили 487 нових випадків інфікування COVID-19.