Результати виборів вчергове не оголосили, – спецрепортаж кореспондентів PTV з нічного засідання ТВК

22 грудня 2020 0
На черговому засіданні Полтавської міської ТВК знов не оголосили результати місцевих виборів. Члени комісії розглядали позови та скарги до міської ТВК та вилучили із Шевченківської ТВК виборчу документацію – 15 протоколів по п'ятому територіальному округу

Напередодні відбулося чергове засідання Полтавської міської територіальної виборчої. Воно почалося о шостій годині вечора, а закінчилося о третій ночі. Члени комісії вчергове зібрались для оголошення результатів виборів до міської ради. Адже станом на 22 грудня новий депутатський склад досі невідомий.

Під час засідання розглядали позови та скарги до міської ТВК. До порядку денного увійшли питання про підрахунок голосів Шевченківської ТВК. Адже в протоколах є певні неточності.

"Шевченківська ТВК звернулась зі своєю постановою, але в п'ятницю ми не розглянули звернення через те, що не відбулось засідання. Вони хочуть, щоб встановлювати підсумки ми. Однак підсумки встановлюють вони, а ми оголошуємо результати", – сказала голова Полтавської міської ТВК Алла Назаренко.

О першій годинні ночі 15 протоколів по п'ятому округу передали з Шевченківської ТВК до міської територіальної виборчої комісії.

"Ми по акту приймаємо від Шевченківської ТВК перелік документів і у супроводі поліції транспортуємо її до міської ТВК. Потім ми будемо перевіряти документацію, яку ми привозимо", – сказала член Полтавської міської ТВК Євгенія Козун.

Вночі до Шевченківської ТВК викликали членів комісії для того, аби вони проголосували за те, що у них вилучать протоколи.

"Нас викликала секретар сюди, тому що міська комісія прийняла рішення про засідання виборчої комісії. Спочатку було питання по 236 дільниці, де не були враховані голоси, а потім шляхом маніпуляцій були спаплюжені результати на 241 дільниці", – повідомив член Шевченківської ТВК Ігор Радченко.

Після восьмигодинного засідання члени міської ТВК проголосували за оголошення перерви до 17:00 години 22 грудня. Протоколи, привезені з Шевченківської ТВК, будуть зберігати у сейфі у міській раді. 

Анастасія Гонтаренко, Тамара Мордик, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення