В Україні допустили до екстреного медичного застосування ще один препарат проти COVID-19

17 лютого 2022 0
Тетяна Наказненко
Препарат "Паксловід" допустили до екстреного медичного застосування проти коронавірусу в Україні.

За результатами проведеної експертизи, в Україні допустили до екстреного медичного застосування ще один препарат для амбулаторного лікування COVID-19 – "Паксловід". Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, цей препарат призначений у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого.

Згідно з повідомленням, ще до реєстрації препарату Міністерство підписало контракт із його виробником – компанією "Pfizer" – на постачання в Україну 300 тисяч курсів "Паксловіду". Про графік поставки товару мають поінформувати додатково.  

Нагадаємо, раніше в Україну прибули 60 тисяч (із 300 тисяч законтрактованих) курсів "Молнупіравіру" – ще одного препарату, призначеного для лікування COVID-19. Ці противірусні препарати прямої дії запобігають розмноженню вірусу та знижують ризик важкого перебігу хвороби. Препарати випускаються у формі пігулок, тому їх зручно приймати. До того ж вони не мають особливих вимог зберігання.

зображення ілюстративне