Замість рослин – анімаційні динозаври: у Полтаві створили "Динопарк" на місці спиляних дерев

08 вересня 2021 0
У Полтаві облаштували "Динопарк", однак на території спиляли близько п'яти дерев. Адміністрація парку "Перемога" говорить, що дерева там вирубали аварійні. І лише після цього дали дозвіл ставити там іграшкових тиранозаврів.





У Полтаві на місці, де облаштували "Динопарк", поспилювали дерева. Самі працівники говорять, що, коли вони почали ставити динозарів пеньки вже були.

"Ми приїхали, воно вже так і було. Ми навіть облаштували спеціальну сходинку там, щоб дітки проходили й не поранилася від пенька. Ці дерева були спиляні. І там трішки пеньок вирубали", – сказав працівник "Динопарку" Артем Швед.

Самі відвідувачі здебільшого звертають увагу на самих динозаврів, а не на спиляні дерева.

"Ми з Миргорода, не місцеві. Приїхали спеціально, щоб подивитися на динозаврів. А дерева висадять нові", – зауважила відвідувачка Анна Токарева.

"Там розважаються, там динозаври, їх багато. І голова динозавра, у яку можна залізти", – розказав відвідувач Лев Мельник.

"На вході є Тиранозавр Рекс. Дуже класно", – зазначив відвідувачів Ілля Мельник.

"З деревами звичайно не дуже, можна було б щось лишити", – розказала відвідувачка Ірина Глоба.

"Мені подобається, що вони ричать і як їх торкалася", – сказала відвідувачка Богдана Григоренко.

Самими парками опікується комунальне підприємство "Декоративні культури", однак саме парк "Перемога" їм не підпорядковується.

"Майже всі парки у місті належать до "Декоративних культур", але тут інше КП. Вони й мають надавати всі необхідні дозволи для розміщення та виконувати необхідні дії у парку", – розказав заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

Сама адміністрація парку говорить, що дерева вирубали аварійні.

"Спилюємо дерева аварійні, у нас є ордер №774 виданий 17 червня. Приходила комісія і визначала аварійні дерева. Ми поступово за секторами по можливості розчищаємо територію від аварійних дерев", – прокоментувала виконувач обов'язків директора парку "Перемога" Марина Косарич.

Сам "Динопарк", за словами адміністрації, поставили вже після того, як розчистили територію від аварійних дерев.