У Полтавській області збільшуються темпи захворювання дітей на Сovid-19

29 березня 2021 0
У порівнянні з минулим роком, на Полтавщині збільшилася кількість захворювання на Сovid-19 серед дітей.

Щодня медики реєструють нові випадки захворювання на Сovid-19, як серед дорослих, так і серед дітей. Як розповів головний спеціаліст - педіатр департаменту охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації Ігор Перогов, у порівнянні з минулим роком, на Полтавщині збільшилася кількість дітей, хворих на Сovid-19.

Від початку 2021 року в Полтавській області зафіксували захворювання у 766 дітей, вилікувалися 367 неповнолітніх. Загалом від початку епідемії на коронавірус захворіли 1637 дітей.

Наразі активно хворими залишаються 399 дітей, основна їх частина лікується амбулаторно.

Дітей з підозрою на коронавірусну інфекцію госпіталізують до Полтавської дитячої міської лікарні та Кременчуцької дитячої міської лікарні.

Станом на 29 березня до Полтавської дитячої міської лікарні доставили з підозрою на коронавірус 21 дитину, у семи дітей підтвердили інфікування. До Кременчуцької дитячої міської лікарні госпіталізували сімох дітей з підозрою на коронавірус, у трьох маленьких пацієнтів підтвердили діагноз.

На лікуванні в реанімаційному відділенні дітей немає. За весь час пандемії на Полтавщині вентиляційну терапію отримали шестеро дітей, з них одна дитина потребувала штучної вентиляції легень.

Як розповів Ігор Перогов, Полтавська міська дитяча лікарня забезпечена 40 ліжкомісцями для дитини (та додатковими для мами), кожне ліжко обладнане централізованою подачею кисню. Кременчуцька міська дитяча лікарня має 60 ліжкомісць, з них 40 ліжок в інфекційному відділенні та 20 ліжок для проходження обсервації.

За необхідності застосують резерв в 30 ліжкомісць, з них 15 ліжкомісць з централізованою подачею кисню.

В Полтавській міській дитячій лікарні організовані окремі операційне та реанімаційне відділення для дітей, інфікованих коронавірусною інфекцією.