Паска зі смаком перемоги: як дотриматися великодньої традиції та допомогти ЗСУ

22 квітня 2022 0
Вже протягом трьох днів у Полтаві триває благодійний продаж великодніх пасок. Вісім років тому акцію започаткували волонтери «Полтавського батальйону небайдужих», аби зібрати кошти на допомогу українським військовим.

Як зазначила волонтерка та депутатка Полтавської міськради Юлія Городчаніна, цьогоріч, святкові смаколики виготовляли полтавські господині та партнерські організації. Окрім цього, безпосередньо перед продажем, паски особисто освятив архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір.

Аби кожен зміг долучитися до акції та придбати смачну паску, ціни встановили більш ніж демократичні від 20 до 160 грн. А, задля примноження святкового настрою, пекарі додатково прикрасили їх оригінальною обспикою, маршмелоу та фігурками зайченят. Важливим є те, що усі кошти отримані від продажу випічки волонтери передадуть на потреби українських військових.

Станом на ранок 22 квітня волонтерам вже вдалося реалізувати понад 700 пасок та зібрати близько 40 тисяч гривень на потреби ЗСУ.

Як повідомили організатори, триватиме акція до 17.00 вечора суботи, тож якщо хочете придбати смачні паски та наблизити нашу перемогу варто поквапитися. Великодню випічку продаватимуть щодня з 10.00 до 17.00 на стаціонарних точках:

·        Будиночок Св. Миколая біля Свято-Успенського собору;

·        Біля ЦУМу

·        ТРЦ «Київ»

·        ТРЦ «Конкорд»

·        ТРЦ «Метрополітен»