Помер викладач полтавського університету

19 вересня 2021 0
Яніна Климань
Не стало кандидата технічних наук та викладача Полтавської політехніки Олександра Шкурупія.

18 вересня помер Олександр Шкурупій - кандидат технічних наук, професор кафедри будівельних конструкцій Навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землеустрою, член-кореспондент Академії будівництва України, член Вченої ради Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка".

Він працював завідувачем кафедри будівельної механіки, деканом будівельного факультету. У 2014 році став завідуючим тоді новоствореної кафедри будівельної і теоретичної механіки імені Л.І. Сердюка. Про це повідомили на офіційному сайті Національного університету "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка".

За участю Олександра Шкурупія розробили оновлені державні будівельні норми України та державні стандарти («ДБН В.2.6-98:2009 Конструкції будинків і споруд. Бетонні та залізобетонні конструкції. Основні положення» – Міністерство регіонального розвитку та будівництва України. Київ, 2011).

Мав понад 300 публікацій, п’ять навчальних посібників (із них два з грифом МОН), виступав офіційним опонентом на захистах дисертацій науковців з усієї України. 

Також, Олександр Шкурупій нагороджений Почесною Грамотою Полтавської обласної державної адміністрації, відзнаками університету та Міністерства освіти і науки України.

Фото: Національний університет "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка"