Оренда Новорічних костюмів: коронавірус на одязі може зберігатися дев'ять днів

11 грудня 2020 0
Через пандемію, в магазинах зменшився попит на Новорічні костюми, які беруть на прокат. Вірусолог зазначає, що на одязі коронавірус тримається протягом дев'яти днів. Тому костюми краще обробити паром при температурі 100 градусів.


Вже незабаром починаються Новорічні корпоративи та свята в дитячих садочках. Зазвичай для цього люди купують святкові костюми або беруть їх на прокат. У цьому магазині є майже 100 різних костюмів. Однак, попит цього року зменшився.

"Зазвичай за два тижні в мене вже бронюють костюми на кілька днів – це 25, 26 під час корпоративів. Але зараз ні діти, ні дорослі, ніхто не бронює", – розповіла продавчиня магазину Валентина.

Однак, попри те, що попит в магазинах зменшився. У соціальних мережах матусі шукають новорічний костюм для своїх дітей.

Продавчиня також наголошує, що ймовірно зменшився попит через пандемію. Однак, в магазині жодних нових дезінфекцій не проводили, а речі перуть, як завжди.

"Зазвичай це хімчистка, те що не вимивається – це прання, зазвичай, гіпоалергенними порошками", – додала продавчиня магазину Валентина.

Вірусолог зазначає, що на одязі коронавірус тримається протягом дев'яти днів.

"Якщо говорити про дитячі карнавальні костюми, то може бути ризик захворіти. Найбільший ризик, якщо ми одягаємо маски, вуса та бороду. Крім, коронавірусу можна також підхопити й інші хвороби. Ті самі вощі, короста", – сказала викладачка вірусології та мікробіології ПУЕТ Анжела Бородай.

Тому, якщо ви берете Новорічний костюм на прокат, краще його обробити паром при температурі 100 градусів.

Анастасія Гонтаренко, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення