У Полтаві поблизу нічного клубу сталася бійка: винуватця засудили до ув’язнення

15 січня 2022 0
Яніна Климань
Біля одного полтавського розважального закладу стався конфлікт між двома чоловіками. Суд виніс вирок винуватцю події у вигляді обмеження волі.

Рік обмеження волі отримав чоловік, який в ході конфлікту побив свого знайомого.  Відповідний вирок ухвалив Октябрський районний суд Полтави. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 13 травня 2021 року близько 02:40 у Полтаві поблизу нічного клубу "Робін Гуд" під час сварки з приводу їх знайомої, два чоловіка скоїли бійку. Один з них кулаком вдарив іншого кулаком в голову, ногою в ділянку нижньої кінцівки, внаслідок чого той впав на землю.Після цього обвинувачений вдарив ногою у взутті в область обличчя, від чого чоловік втратив свідомість.

Внаслідок цього, останній отримав середнього ступеня тяжкості тілесні ушкодження.

Обвинувачений в суді свою вину визнав та пояснив, що в ту ніч він з друзями відпочивав у нічному клубі, згодом до них підійшла жінка та спитала дозволу відпочивати з ними, на що вони погодились. Пізніше він з жінкою вийшли на вулицю, щоб поїхати звідти на таксі. Проте до них вийшов чоловік й став емоційно висловлювати йому претензії, що він перебуває з його дівчиною, хоча остання їх зв`язок заперечувала. Тоді обвинувачений відштовхнув його, після цього між ними почалася бійка.

Дії чоловіка кваліфікували за ч. 1 ст. 122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Крім того, з чоловіка мають стягнути на користь потерпілого:

- на лікування - 32 211 грн;

- відшкодування матеріальної шкоди - 23 500 грн;

- відшкодування моральної шкоди – 120 тис. грн.

Також він має сплатити 31 500 грн на правову допомогу.