На Огнівці з ливнівки нової дороги нафтопродукти стікають у ставок

06 липня 2021 0
У мікрорайоні Огнівка в ставок поблизу житлових будинків злили відходи. Через це водойма покрилася плівкою та зеленуватим мулом. Місцеві кажуть, що це нафтопродукти. І стікають вони у водойму із нової ливнівки, яку нещодавно облаштували комунальники.





Масляна плівка, каламутна вода та сморід. У ставок біля першої міської лікарні злили відходи. Вода забруднилася після останнього дощу, кажуть місцеві. Нарікають на ливнівку, яку вивели просто у водойму.

"Ливнівка, яку проклали під час реконструкції вулиці Петлюри, вона ось тут виходить у воду і все що тече з дороги сюди потрапляє. Всі паливо мастильні матеріали, всі ці важкі елементи. І вода тут не проточна, вона не оновлюється і вона просто перетворюється у відстійник", – розповів Віталій Вдовенко, місцевий мешканець.

"Буде збігати вода аж тієї сторони й з тієї сторони. Воно йде через всі оці водоприймачі і на дорозі змиваючи всі масла. Все це потрапляє сюди в ставок. Тут повинна бути очисна споруда, яка методами переливу очищала б. Але тут є єдина труба", – додав Володимир Мар’євський, голова ОСББ "Острівок".

Саме через цю трубу дощова вода і потрапляє у ставок

Наразі на цьому відрізку дороги тривають ремонтні роботи. В тому числі мають добудувати й ливнівку.

"Там буде відстійник типу маленьких очисних споруд. Коли саме буде не знаю, це все в міру фінансування. У проєкті воно все є. Там ще роботи незавершені, там немає ні верхнього шару асфальту, ні тротуарів", – прокоментував Сергій, представник підрядної організації.

Але затягування будівництва може призвести до того, що все живе у водоймі загине, говорить екологиня.

"Згідно з виглядом цих плям ми можемо говорити про те, що це плями маслянисті, від ремонту доріг. Тим паче є солодкуватий запах нафтопродуктів. Це все краще зібрати, тому що плівка масляниста і нафтопродукти самі по собі нікуди не зникають. Вони можуть нашкодити птахам і рибам, які тут проживають у водоймі", – роз’яснила Юлія Авраменко, екологиня.

Ремонтні роботи на вулиці Симона Петлюри тривають вже рік. На це спрямували майже 78 мільйонів. За ці кошти мають облаштувати в тому числі й водовідведення.