Деякі водії паркують автівки на газонах та пішохідних доріжках, однак поліція за це не штрафує

10 березня 2021 0
"Паркуватися поблизу житлових будинків можна, але зберігаючи певну відстань. Однак деякі керманичі ставлять свої автівки на тротуарах, але для пішоходів має залишитися прохід не вужче двох метрів. "

У мікрорайоні Левада кілька платних стоянок, однак дехто з власників машин залишає автівку на тротуарі та на подвір'ї під деревами.

"От бачите це вже неправильно стоїть. Коли виходить на квітники, чи заважає людям ходити, то вже стоянка неправильна. А ось тут ми засипали, самі робили. Тут нікому воно не мішає, тож думаю це правильно", – розповів місцевий житель Володимир Григорович.

"Ось тут жінка з десятого під'їзду, вона на ходунках ввечері виходить подихати, а вони ставлять одна побіля одної", – розказала місцева жителька Броніслава.

"Це ж уже всі на роботу поїхали, а так повно, одні машини скрізь", – сказала місцева жителька Зінаїда.

Штраф за таке розміщення непередбачений, кажуть у патрульній поліції. Біля тротуарів ставити автівку можна, але для пішоходів має залишитися прохід не вужче двох метрів.

"Відповідно до правил дорожнього руху, газон – це однорідна ділянка з однорічним, штучним покриттям. Тож траву, яка проростає просто у дворі, газоном назвати не можна", – прокоментував речник патрульної поліції області Руслан Возниця.

У центральній частині міста стоянки майже відсутні тож машини також ставлять попід будинками.

"Якщо людина їздить, вона не хоче ставити машину далеко. Це питання не скільки до автомобілістів, а до громадського транспорту. Потрібно покращити громадський транспорт й тоді менше людей буде їздити, й пересяде на громадський транспорт", – розказав урбаніст, старший викладач університету "Полтавська політехніка" Павло Васильєв.

Платних стоянок у Полтаві поки що немає. Кількість оплачуваних стоянок наразі лише підраховують, адже всі попередні дані не відповідають дійсності, повідомляють комунальники.

Олександра Шилова, Сергій Чорномаз, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення