Біля воріт школи № 11 встановили тютюновий кіоск

15 червня 2021 0
У мікрорайоні Браїлки близько тижня тому встановили тютюновий кіоск впритул до воріт школи. Розміщувати МАФи з тютюновими виробами біля навчальних закладів в деяких міста України заборонено, але не в Полтаві.




У мікрорайоні Браїлки впритул до воріт школи встановили тютюновий кіоск. Поки він не працює, але батьки вже занепокоєні тим, що поруч з навчальним закладом будуть продавати сигарети.

"Мене це обурює, тому що поруч школа, а тут наскільки я розумію будуть продавати цигарки та сигарети або щось таке. Як таке можуть взагалі розміщувати поруч зі школою", – вважає полтавка Альона.

"Діти й підлітки, 11-9 класів їх буде це спокушати. Вони побачать цей кіоск біля школи, й вечері будуть виходити із занять і відразу заходити сюди", – сказала полтавка Юлія Осадча.

"Діти будуть курити й купувати, а їм сто відсотків тут будуть продавати без паспорта. У нашому будинку діти вже зробили точку, куди вони приходять й курять в перервах між уроками", – розповіла полтавка Валерія.

Встановили кіоск тиждень тому.

"До нас ніхто не звертався стосовно 11 школи. Інспектори перевірять кіоск на наявність документів й тоді ми вже будемо розуміти ситуацію. Коли буде маршрут до 11 школи, ми все перевіримо", – розповів начальник інспекції з контролю за благоустроєм Максим Малько.

Однак, біля навчальних закладів встановлювати кіоски заборонено в більшості міст України, окрім Полтави.

"Наприклад, в Києві, Львові, Запоріжжі міська рада ухвалила обмеження. Стосовно шкіл, це зона в радіусу 200 метрів до навчального закладу. А всі кіоски, МАФи, тимчасові споруди, які реалізовують тютюнові вироби повинні мати ліцензію. Але в Полтаві таких обмежень немає", – розповіла експертка з питань ЖКГ Кристина Ненно.

Аби такі вимоги почали діяти й у Полтаві, експертка радить створити відповідну петицію на сайті міської ради.