Полтавці мітингують проти будівництва десятиповерхівки впритул до їхнього будинку

18 червня 2021 0
На вулиці Героїв АТО територію під майбутньою десятиповерхівкою огородили парканом. Через це люди з сусіднього будинку вийшли на мітинг. Вони проти забудови, адже через це їхній дім може посунутися.







Полтавці мітингують проти зведення нової десятиповерхівки впритул до їхнього будинку. Дозвіл на будівництво будинку депутати надали ще у 2017 році, однак деякі навіть не пам'ятають цього.

"Ви зараз прийшли, запитуєте в мене, що було чотири роки тому. Я вас запитаю, що було чотири роки тому, ви також, можливо, не відповісте на це питання. Але якщо я проголосував, це було обґрунтоване питання, якщо вас це більше буде цікавити, то я з вівторка вам надам відповідь" – сказав депутат міської ради Денис Поліщук.

Сім депутатів тоді голосували проти.

"Зрозуміло, що мікрорайон, який вже збудовано у 80-90-х роках і додавати новий будинок – призведе до перенапруги й мережами. Сьогодні бачимо. Я був проти й говорив про це депутатам, а ви бачите їхнє ігнорування думки людей призвело до того, що ми бачимо зараз протести", – розповів депутат міської ради Вадим Ямщиков.

На місці вже поставили паркан. А на паспорті об'єкту показано, який вигляд матиме будинок. Зранку жителі сусіднього будинку вийшли до міської ради. Люди обурені тим, що через нову забудову їхній дім може посунутися.

"Між двома дев'ятиповерховими будинками, а цей буде десятиповерховим, 28 метрів. Де в місті є така справа?", – зауважив Микола Дмитрович Сорока.

"Дім незаконно будують, і там взагалі не передбачено. Зелена зона, а вони там будують і місце, потрібно понад тридцять метрів, а там тільки двадцять вісім", – сказав полтавець Валентин Решетник.

"Ми проти забудови нашого двору, внаслідок чого знищать всі дерева. Ви бачите скільки? 46 дерев пораховано. Побудували паркан, туди ми вже не маємо права заходити", – сказала полтавка Надія Пономаренко.

На місці працює виконроб та робочі. Коли ж почнуть виконувати роботи не говорять.

"Я не відповім на це питання", – відповів виконроб.

Самі ж забудовники слухавку не взяли. А буквально ще три дні тому на цьому місці була вільна територія, сьогодні вже стоїть паркан. Згідно з інформацією на паспорті об'єкту, добудувати десятиповерхівку планують у 2023 році.