Де відпочити в Україні?

31 січня 2023 0

Не дивлячись на війну, деякі туристичні регіони продовжують розвиватися стрімкими темпами. Це пов'язано з тим, що значна кількість українців були вимушені переїхати зі східних регіонів у західні, та шукати роботу саме тут, що дозволило отримати дешеву робочу силу, відкрити нові готелі та будинки відпочинку. Саме західні регіони пропонують туристичні місця України, де можна відпочити та отримати лікування.

Огляд найцікавіших куточків України

Якщо подивитися на рейтинг, то у топі знаходяться Карпати, що пов'язано з великою кількістю туристичних місць. Тут можна здійснити підйом на Говерлу, насолодитися карпатським колоритом.

Цікаві українські місця:

·         В Карпатах знаходиться озеро Синевир, яке представляє собою водойму, що утворилася завдяки воді, стікаючій з поверхні гір. Його ще називають морським оком. Ця водойма оточена зі всіх сторін смереками, соснами, а від води відбивається краса карпатських гір.

·         Неможливо не відмітити відомий на весь світ гірськолижний курорт Буковель. Проте сюди туристи приїжджають не лише, щоб насолодитися гірським колоритом та скористатися лижами чи сноубордами. Це повернення у дитинство, у сніжну казку, яка дозволить насолодитися прекрасними краєвидами та високим рівнем комфорту баз відпочинку.

Найкращі бальнеологічні курорти України

Їхати у відпустку, відвідуючи західні області України, варто не лише для того, щоб насолодитися краєвидами та чудово провести час, але для покращення стану здоров'я. Для цього створене місто Трускавець, яке пропонує лікування водою типу Нафтуся. З її допомогою вдасться вилікувати хвороби нирок, шлунку та підшлункової залози. Сюди з'їжджається величезна кількість людей з України та з закордону.

Трускавець досить велике місто, в яке приїжджає багато туристів. Якщо ж мрієте про спокій та відсторонення, обов’язково зверніть увагу на Східницю. Неподалік від неї знаходиться скеля Тустань, яка представляє собою старослов’янський оборонний комплекс. У Східниці можна не лише скористатися цілющою силою бюветів та джерел з лікувальною водою, але й насолодитися красивими смерековими лісами та горами. Селище міського типу Східниця знаходиться в долині поміж гір. Влітку тут прохолодно, а взимку випадає величезна кількість снігу, що дозволяє покататися на санчатах, льодянках по дорозі до цілющих джерел, більшість з яких знаходяться у лісі. Вдасться поєднати лікування з активним відпочинком, адже віддалення джерел один від одного може сягати кількох кілометрів. Неподалік Східниці знаходиться “українська Швейцарія”, що складається з невеличких селищ: Рукав та Лікоть.