87 доба російсько-української війни: головні новини станом на ранок 21 травня

21 травня 2022 0
Яніна Климань
Обстріли Луганської та Харківської областей, депортація українців із Маріуполя на територію рф та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 21 травня.

Протягом минулої доби на Луганщині загинули шестеро цивільних. Бої точаться на околицях Сєвєродонецька, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

У Лозовій Харківської області окупанти завдали ракетного удару по щойно реконструйованому будинку культури. Семеро поранених, серед яких 11-річна дитина.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко опублікував відео, як відбувається депортація українців. Подають автобуси й оголошують про евакуацію. При посадці вже повідомляють, що автобус везе в Безимянне Новоазовського району і потім на росію. Російські військові та "офіційні волонтери" блокують будь-які спроби покинути місце та відмовитись від "евакуації".

За добу тільки на Донецькому та Луганському напрямках відбили 11 атак ворога, знищили вісім танків, три артилерійських системи, десять одиниць бойової броньованої техніки, три спеціальні броньовані автомобілі та шість одиниць автомобільної техніки противника.

Підрозділи протиповітряної оборони Сухопутних військ уразили два БпЛА оперативно-тактичного рівня, а зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил знищили один БпЛА, крилату ракету та вразили одну ціль поки що невстановленого типу (імовірно вертоліт).

З початку війни в Україні загинули 232 дитини, понад 430 – поранені, повідомили в Офісі Генпрокурора.