На трасі Київ-Харків продають випічку з опаришами всередині

20 липня 2021 0
На трасі Київ-Харків в місті Пирятин продають несвіжу випічку, про це говорить чоловік, який купив там сосиску в тісті. Всередині чоловік побачив купу опаришів. Подібні кіоски є й при в'їзді до Полтави, але перевірки там не проводять.


"Свіжа" випічка з опаришами всередині. Саме такі пиріжки продають на трасі Київ-Харків у місті Пирятин. Днями, проїжджаючи повз, туристи купили у кіоску сосиску, але окрім стандартних інгредієнтів в продукті були ще й личинки мухи.

"Я вийшов з цього маленького магазину під номером шість й став біля столика. Я відкусив й зверху мені попалося тісто й сосиски не було. Я подивився в середину й вирішив, що це просто вермішель. Я відломив трохи більше й побачив, що вони великі й не рухаються", – повідомив чоловік, який купив випічку з опаришами Олег Білоус.

Продавчиня спочатку заперечувала це й говорила, що випічка свіжа, а врешті-решт зовсім закрила свою крамницю.

"Зранку в понеділок ми відреагували й звернулися до Держпродспоживслужби, яка виїхала на місце. Виявлено численні порушення, продукцію вилучили, це близько 68 кілограмів. Все це утилізоване. На час перевірок й досліджень шостий павільйон закрили", – розповів заступник міського голови Пирятина Михайло Мельниченко.

Подібні кіоски є і в Полтаві. Розташовані вони при в’їзді до міста.

Тут є їжа на будь-який смак. Це випічка й навіть готові страви, однак охочих перекусити небагато.
"Ні, я не купую випічку, бо страшно. Ми беремо з дому і їдемо на річку".

"При такій погоді, воно зберігається невідповідно. Якось не дуже хочеться, щоб воно потрапило в організм".
"Я тут не довіряю, краще далі поїхати. Зайти в їдальню й поїсти там".

Зберігають продукцію на вітрині, а не в холодильнику. Від бруду випічку закривають плівкою. З вигляду використовують її не вперше.

"Поки стоїть, бо тільки отримали. Як охолоне поставлю потім в холодильник".

– Її приносять, і ми її відразу продаємо, – сказала продавчиня.– А чому зараз стоїть на вітрині під сонцем? – запитали ми.
– А там сонця немає. Його тільки привезли, можете купити й спробувати,
відповіла продавчиня.

 Інші ж продавчині візиту кореспондентів були не раді. 
Такі точки перевіряє Держпродспоживслужба, але роблять це тільки після звернення громадян або якщо така перевірка є в річному плані.
"Ті кіоски, які розташовані на трасі в плані на цей рік у нас немає. Ще одна підстава це звернення громадян. Ми протягом добу будемо виходити на перевірку й на підприємців будуть чекати санкції. Це й штрафи, й вилучення продукції, яка викликає сумнів, й перевірка продукту в лабораторії", – повідомив в.о. начальника головного управління Держпродспоживслужби області Олександр Овчаренко.

Подібні випадки в кіосках обабіч траси на Полтавщині ставалися не вперше. Кілька років тому в Пирятині між пиріжками бігали миші.