Мати п'ятикласниці скаржиться на вчительку, яка нібито знущається з учнів

24 листопада 2021 0
У Полтаві мама п'ятикласниці скаржиться, що вчителька природознавства знущається з дітей: змушує їх стояти весь урок та кидає зошитами. У школі запевняють, що з батьками вже говорили, а вчительці виписали догану.





У полтавській гімназії мама п'ятикласниці нарікає на вчительку, яка булила школярку на уроці природознавства.

Батьки поскаржилися, що вчитель змушував їхніх дітей стояти всі 45 хвилин на уроці не присідаючи.

"Вони знову стояли 45 хвилин і писали. Стояти, писати 45 хвилин та ще й ви не правильно стоїте, не переминайтеся. Треба стояти саме рівно.

Також кричить, що їй щось не подобається, не вивчили уроки, у вас немає майбутнього, немає таланту. Я вважаю, що вона цим принижує дітей", – зазначила мама учениці гімназії №12 Тетяна Ждамарова.

У класі, де все трапилося, навчається Сніжана.

"У неї на столі лежали якісь зошити, вона взяла і кинула їх хлопчику прямо в обличчя", – додала учениця гімназії №12 Сніжана Ждамарова.

Сама вчителька запевняє, що розуміє, чому батьки обурилися.

"За перерву у класі стався якийсь хаос, безлад на столі вчителя, чи то обпльовано. Стоять, сміються, ніхто не говорить, не можу заспокоїти сміх. Відповідно, я сказала: "Постіймо та заспокоїмося". І подумаємо, хто буде прибирати. Вони стоять сміються, відповідно, так і минув майже весь урок. Я розумію, чому так зреагували батьки", – розповіла вчитель біології та природознавства Анжела Василенко.

В адміністрації школи запевняють, що вже почали розв’язувати ситуацію.

"У нас дійсно була така ситуація, випадок був одноразовий. Сьогодні ми ситуацію з батьками зранку розв’язали, вони приходили до нас у школу. Все владнали. Перш за все, вчителю за це буде догана і далі будемо дивитися, як вчитель працюватиме", – сказала директорка гімназії №12 Олена Ткач.

Експерти радять у подібних випадках одразу звертатися до директора.

"У випадку булінгу зі сторони вчителя, дитина має право знімати це на відео, яке можна використати як доказ. Бо це є захистом дитини. Директор на заяву батьків має скликати комісію, у якій мають брати участь і батьки", – прокоментувала представниця ГО "Батьки Кременчука. Полтавщина" Алла Заможська.

Також батьки мають право написати заяву освітньому омбудсмену або звернутися до поліції.