Двом в'язням, які організували постачання наркотиків у виправну колонію на Полтавщині, повідомили про підозру

29 липня 2021 0
Олена Кулага
Правоохоронці повідомили про підозру двом ув'язненим, які постачали наркотики в "Полтавську виправну колонію (№ 64)".

Повідомили про підозру двом ув'язненим державної установи "Полтавська виправна колонія (№ 64)". Зокрема "смотрящого" та його помічника підозрюють в організації постачання наркотичних речовин до колонії, про це повідомила пресслужба Полтавської обласної прокуратури. 

За даними слідства, житель Кременчука, який відбуває покарання в колонії за скоєння тяжкого злочину, став так званим "смотрящим за зоною". Він організував постачання наркотиків в колонію, залучивши до цього свого помічника жителя Полтави.

Упродовж травня-червня 2021 року полтавець, у пляшках з-під дезодоранту, надсилав у колонію наркотичний засіб канабіс. Надалі наркотик повинен був розповсюдити серед в’язнів помічник "смотрящого". Загальна маса канабісу склала майже 250 г.

Наразі підозрюваним обрали запобіжні заходи у виді тримання під вартою. 

Ув'язненим повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу та передача його у місця позбавлення волі, вчинена за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. 

Крім того, "смотрящого" обвинувачують за ч. 2 ст. 255-1 (умисне встановлення та поширення злочинного впливу в установі виконання покарань) Кримінального кодексу України.  

Досудове розслідування триває.

фото: прокуратура Полтавської області