Винуватець аварії на бруківці чотири рази сідав п'яним за кермо

08 вересня 2021 0
Винуватець аварії на бруківці вже не вперше сідав п'яним за кермо, на чоловіка за цей злочин складено чотири постанови. 8 вересня відбувся апеляційний суд у справі, суму застави для підозрюваного збільшили у два рази.





19 серпня у Полтаві на бруківці чоловік напідпитку збив двох жінок, одну з них забрали в реанімацію. А 8 вересня у залі апеляційного суду водія взяли під варту. Перед цим підозрюваний сплатив 160 тисяч гривень застави й перебував на волі, а зараз сума застави зросла вдвічі. Чоловік напідпитку їздив не вперше. На нього вже складали чотири постанови.

"Свою провину я визнаю і я ще раз хочу вибачитися перед потерпілими. Я маю хороші наміри, себе я не виправдовую. Я винний", – сказав підозрюваний Олег Мороз.

За кілька днів до засідання підозрюваний перевів родині потерпілого 10 тисяч гривень, ті своєю чергою переконані, що цей вчинок показовий.

Одна з жінок зараз перебуває в реанімації, інша – вдома з забоями.

"Справедливих рішень очікуємо, а психологічний стан незадовільний. У мене забій ключиці, лікуюся у психолога. Щоб справедливо покарали за такий вчинок і якому стані він був", – розповіла потерпіла Оксана Нежніченко.

Водія із зали суду вивели в кайданках.

"Тримання під вартою йому обрали зараз у залі суду. Тобто зараз він буде перебувати під вартою до внесення суми застави", – повідомив прокурор Полтавської обласної прокуратури Олександр Пасько.

"В принципі задоволений, тому що ми просили більшу заставу, суд вирішив таким чином. Це більша міра покарання, ніж та, яка була винесена першою інстанцією", – сказав син потерпілої Сергій Пустоів.

У будинку, де проживає підозрюваний з родиною, сусіди про чоловіка кажуть таке.

"З дітьми возиться, сім'янин хороший це 100 відсотків. Я щодня його бачу. А що там сталося, мабуть, біс сплутав й мабуть, не один раз. У нього дуже знання хороші", – розповів сусід підозрюваного Микола Улянченко.

"Жодних нарікань ніколи не було. Ну сусід, завжди привітається. Поганого нічого не можу сказати", – сказав сусід підозрюваного Віталій Овчаренко.

А от в університеті, де Олег Мороз викладав не один рік повідомили, що чоловік написав заяву на звільнення й більше там не працює.

"Якщо він п'яний сів за кермо, то це ненормальна поведінка. На сьогодні Олег Григорович написав заяву на звільнення, ніхто його не примушував, він усвідомлює те, що ситуація яка зараз склалася й продовження роботи у навчальному закладі воно не може бути", – повідомив перший проректор Полтавського державного аграрного університету Олександр Галич.

Нагадаємо, аварія сталася 19 серпня цього року. За кермом іномарки був Олег Мороз. Тоді він розповів кореспондентам, що перед поїздкою вживав алкоголь.