Полтавці плетуть маскувальні сітки для військових

06 квітня 2021 0
У міському будинку культури всі охочі можуть долучитися до плетіння маскувальних сіток для українських військових. Колір обирають за порою року. Наразі використовують коричневий, сірий та зелений кольори.


Зношені речі та ганчірки можна пустити на добру справу – на плетіння маскувальних сіток, які потім передадуть на Схід українським бійцям.


Потім ми просто беремо та обкручуємо вузликом навколо сітки.

Саме таку техніку використовують волонтери для створення маскування.

Для плетіння сіток потрібні речі природного кольору, які після цього ріжуть на стрічки. А вже потім плетуть сітку.

"Це комусь потрібно, можливо, когось це врятує. Я тут і закликаю своїх знайомих приходьте, беріть тканини з натурального кольору, беріть стрічки й приходьте допомагайте", – розповіла волонтерка Ірина Григорова.

Плести треба без чітких ліній та геометричних фігур, аби сітка була непомітною.

"Я прослужив дуже довгий час в республіках Закавказзя. Й приблизно три роки я прожив під цими сітками. Це необхідно, бо наші всі окопи, вони вичисляють снайперами", – розповів працівник міського будинку культури Михайло Кобзін.

"Зустрічалися з капеланом однієї із військових бригад. І він сказав, що хлопці на ротації й вони потребують сіток. У нас є поки що замовлення на дві сітки, шість на вісім й шість на чотири. От буквально за тиждень ми сплели сітку шість на вісім"
, – розповіла директорка Міського будинку культури Оксана Дейнега.


Усі охочі можуть долучитися до плетіння або здати речі у міський будинок культури.

Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення