Полтава майже найгірша серед інших міст за якістю життя

17 вересня 2021 0
Полтава опинилася вкінці рейтингу міст за якістю життя. Такі результати глобального ранжування найбільших населених пунктів країни, представило видання НВ. Аби скласти рейтинг проводили оцінювання за сферами житлово-комунального господарства.


Полтава посіла 21 місце з 24 у рейтингу українських міст за якістю життя. Такі результати оприлюднило всеукраїнське видання "НВ". Для того, аби скласти рейтинг проводили оцінювання за сферами житлово-комунального господарства, діяльністю поліції та культури. З невисоким рейтингом міста полтавці здебільшого погоджуються.

"Дуже погоджуюся з цією низькою оцінкою, тому що не варто витрачати гроші на те, що не перше на черзі. Тротуари ніякі, дуже було прикро коли їздила у Кременчук і дуже пораділа за чуже місто", – сказала полтавка Ангеліна Скрипник.

"ЖКГ страждає дуже. Місто брудне, роздовбане. Дороги, асфальт, дірки всюди. Все у плачевному стані", – сказав полтавець Сергій Перемінов.

"Жеком я незадоволена взагалі. Біля сміттєвих баків, там де я проживаю, там постійно сміття".

 Щодо розбитих міських доріг, громадського транспорту, стану парків та скверів, заступник міського голови з питань ЖКГ каже так.

"На сто відсотків я не можу погодитися. Тому що зараз робиться дуже багато. За минулі роки мало чого реконструювали. Й зараз дуже багато роботи як по парках, тротуарах та дорогах", – повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка.

Найвищу оцінку отримала діяльність закладів культури Полтави. Наразі Полтавській громаді підпорядковані 22 таких заклади.

"Якщо бути справедливим і чесним, то я вважаю, що це досить висока оцінка на сьогоднішній момент. І є позитивний показник для того, щоб ми не зупинялися у розвитку, а рухалися до тої п'ятірки. Безумовно, чого не вистачає так це коштів на новації закладів", – сказала директор Полтавського академічного обласного театру ляльок. Тетяна Вітряк.

Низьку оцінку також отримали паркування та діяльність поліції у Полтаві.

"По поліції особисто у мене претензій немає, але кількість поліції в Полтаві й в тому ж Дніпрі, коли вони їздять і їх видно за кожні 100 метрів. У нас патрульних не бачу так часто".

"Дороги й поліція. Що з дорогою, що з поліцією погано".


"На території обслуговування управління патрульної поліції у Полтавській області виїхав 21 екіпаж. Цієї кількості екіпажів цілком достатньо для забезпечення громадської безпеки, а також аби слідкувати за дотриманням правил дорожнього руху", – сказала речниця патрульної поліції Полтави Наталія Костильова.

 А от на запитання – чому варто лишатися у Полтаві – містяни говорять наступне.

"Полтава є рідним містом. Й хто не приїздив з різних міст до Полтави, то всі кажуть, що Полтава є духовною столицею України".

"Треба їхати звідси й швидше. Місто засране, роботи немає".

"Це моє улюблене місто, я тут виросла, я тут прожила все своє життя. Я Полтаву просто обожнюю, де б я не була",
– сказала полтавка Ольга Сосновська.

 Всього до рейтингу українських міст за якістю життя потрапили 24 обласних центри. На першій сходинці опинилася Вінниця, за нею Луцьк, Івано-Франківськ та Чернігів. Останні у рейтингу Миколаїв, Чернівці та Херсон.