У Крутому Березі невідомий здер шкури з тварин та викинув біля кладовища

31 січня 2022 0
У селищі Крутий Берег біля кладовища невідомі лишили шкури мертвих тварин. За словами місцевих жителів, рештки тварин належать собакам, а за попередньою версією слідства залишки можуть належати великій рогатій худобі, ймовірно корові.





У Крутому Березі невідомий здер шкури з тварин та викинув біля кладовища. Жителі селища вважають, що це можуть бути частини собак.

"Писали в групі, що травлять собак. У когось у дворі потравили. Люди почали писати, що не тільки собаки, а й коти пропадають", – розповіла місцева жителька Олена Отмахова.

"Під Новий рік почали пропадати. Думали, що це пропадають через салюти. А насправді хтось видно потруїв. Може когось собаки покусали і так дістали, що образився й почав таке робити. Мені здається, що це хтось місцевий. Хто б сюди приїжджав, щоб так труїти собак", – додала місцева жителька Олена Ємеліна.

"Після Нового року через петарди багато собак повтікало бездомних. 20-30 шкурок і де це так. Шкода дуже", – сказала місцева жителька Юлія.

Наразі місцеві жителі бояться і за своє здоров'я, і за своїх тварин.

"Тиждень тому у нас отруїли собаку. І на Вакуленцях, і у Крутому березі, розказували ходили й травили. У нас одна собака померла. На Дублянщині спілкувалася з людьми, то пропадали і собаки, і коти. Думаю, що з міста чи якогось мікрорайону привезти, де поруч стоять смітники і викинути не туди, а при вході в кладовище. Це якась неадекватна людина", – розповіла голова ОСН Крутий Берег Світлана Хоренко.

Місцеві жителі на місце викликали поліціянтів. Наразі правоохоронці розпочали розслідування.

"Надійшло повідомлення про те, що по вулиці Патріотичній поблизу кладовища виявили рештки тварин, схожих на собак. За даним фактом слідчі під процесуальним керівництвом прокуратури розпочав досудове розслідування за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України, а саме за жорстоке поводження з тваринами", – зауважив пресофіцер поліції Полтави Василь Зуб.

"Ситуація зі шкурами дуже жахлива і наштовхує на висновки, що у Полтаві орудує живодер. Звичайно, що в один момент кількість тварин не могла з’явитися звідкись. Можливо, це хтось прилаштовує цуценят і не цікавиться кому і навіщо", – зазначила зоозахисниця Людмила Хоменко.

Правоохоронці попередньо встановили, що це можуть бути залишки великої рогатої худоби, ймовірно корови. Але остаточні результати будуть після лабораторної експертизи.