219 доба російсько-української війни: головне станом на 30 вересня

30 вересня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпра, Миколаєва та Запоріжжя та загальні бойові втрати ворога: головне станом на ранок 30 вересня.

30 вересня росіяни завдали ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя, повідомив начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу. Є загиблі та поранені.

В ніч з 29 на 30 вересня окупанти обстріляли Миколаїв. Дві ракети С-300 влучили в дев’ятиповерхівку, повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. Поранені восьмеро людей.

Вночі армія РФ атакувала Дніпро ракетами. Поцілили по житловому кварталу та транспортному підприємстві. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. Станом на ранок відомо про одного загиблого та п'ятьох поранених. Ворожі ракети знищили транспортне підприємство: згоріли 52 автобуси, ще 98 постраждали. У місті понівечені кілька багатоповерхівок, гімназія, магазин та адміністративні будівлі. 

Вночі українські воїни збили п'ять із семи дронів-камікадзе "Shahed-136", повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ. Два – на Одеському напрямку і три – на Миколаївському.

Станом на ранок 30 вересня 2022 року більше ніж 1177 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. 397 дітей загинули та понад 780 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 30 вересня: