Викладач полтавського університету став найкращим тренером у студентському футболі

03 січня 2022 0
Тетяна Наказненко
Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу визнало викладача полтавського університету найкращим тренером у студентському футболі за підсумками 2021 року.

Вчетверте в історії за підсумками календарного року Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу відзначає тренерів, які беруть участь у змаганнях Всеукраїнської футбольної асоціації студентів та вузівських змаганнях всесвітнього масштабу. Серед номінантів 2021 року були троє кандидатів:

1. Воробйов Олексій Васильович – Національний університет "Полтавська політехніка"

2. Щербина Володимир Володимирович – Уманський державний педагогічний університет

3. Гудков Леонід Леонідович – Університет державної фіскальної служби України.

Після обговорення із журі, яке складалося із представників ВОТФ та ВФАС, вирішили найкращим тренером студентського футболу з урахуванням багаторічної плідної роботи назвати наставника команди ФК Національний університет "Полтавська політехніка" Олексія Воробйова.

Народився чоловік 4 березня 1963 року в Полтаві. Захисник. Вихованець групи підготовки "Колос" (Полтава) та Харківського спортінтернату. Виступав за "Маяк" (Харків). 27 років працює в Національному університеті "Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка". Старший викладач кафедри фізичного виховання. Автор (співавтор) більше 20 наукових і навчально-методичних праць. Викладає навчальні дисципліни "Фізичне виховання" та "Теорія і методика викладання футболу".

Тренер збірних університету з  футболу, футзалу, пляжного футболу. Неодноразовий переможець і призер студентських змагань. Суддя Національної категорії з футболу.  

Лауреатами номінації Найкращий тренер студентського футболу ставали: у 2018 році – Сергій Володимирович Швець (Київський університет імені Бориса Грінченка), у 2019 році – Василь Петрович Івегеш (ФК "Тернопіль-Педуніверситет"), у 2020 році ‒ Олексій Валентинович Яценко (СК "КНТЕУ-Меркурій" Київ).

фото: пресслужба Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу