Для громадян іноземних держав, які служать в українському війську спростили видачу українського посвідчення водія

20 березня 2023 0
Максим Михайліченко
Для громадян іноземних держав та осіб без громадянства, які проходять службу в українській армії спростили видачу українського посвідчення водія: що для цього треба?

З 17 березня громадяни іноземних держав та особи без громадянства, які проходять службу в Збройних Силах України, Державній спеціальній службі чи Національній гвардії за контрактом, можуть отримати українське посвідчення водія за спрощеною процедурою. Про це повідомили в регіональному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ у Полтавській області.

Іноземцям треба подати такі документи для отримання посвідчення водія:

  • дійсний паспортний документ іноземця або документ, що підтверджує особу без громадянства;
  • військовий квиток;
  • довідку з військової частини, з якою укладено контракт;
  • медичну довідку про придатність до керування транспортними засобами (у разі проходження навчання в автошколі та отримання посвідчення водія вперше).

Адресою місця проживання іноземця та адресою для офіційного листування з питань експлуатації транспортних засобів вважатиметься адреса військової частини, яка зазначається в довідці про перебування особи на військовій службі в лавах українських військ   Посвідчення водія вперше видається іноземцям навіть за відсутності в документах адреси місця проживання або ідентифікаційного коду.

Якщо громадянин іноземної держави отримав посвідчення водія в країні-підписанті двосторонньої угоди про взаємне визнання посвідчень водія (Італія, Іспанія, Туреччина та Об'єдані Арабські Емірати), то складати іспити йому не потрібно.