У Полтаві чоловік під виглядом жінки запрошує дівчат у квартиру

05 січня 2022 0
У Полтаві чоловік під виглядом жінки листується з дівчатами та запрошує їх додому. Якщо дівчата погоджуються на зустріч для продажу одягу чи надання косметичних послуг вже у квартирі з'ясовується, що замість жінки – чоловік.



У Полтаві чоловік під виглядом жінки листується з дівчатами та запрошує їх до себе додому. Зловмисник шукає оголошення в інтернеті, де люди пропонують свої косметичні послуги або продають одяг. Просить привезти товар до квартири, дн і чекає на дівчат.

"Відкриваються двері і я нічого не встигла зрозуміти. Просто за секунду, я навіть не встигла зрозуміти, як з квартири вискочив високий чоловік схопив мене за плече й наче почав тягти. Це було дуже страшно, це як сюжет з якогось фільму", – розповіла потерпіла Анжела Шпак.

Дівчині пощастило вибігти з будинку. Випадки непоодинокі у соціальних мережах дівчата теж діляться інформацією про повідомлення від цього чоловіка. У кожної з них схожа історія та адреса. Інколи двері чоловік не відчиняє й жінки ще певний час очікують біля квартири, після чого на їх телефон приходять повідомлення інтимного характеру.

"Постійні крики, але не дівчат, а його. Він слідкує постійно за школярками на лаві", відповіла сусідка.

"Молода людина, яка чіпляється до дівчат нижче свого росту, бо вищих він боїться. Я дівчат застерігала й бачила цю ситуацію. Мати це все знає, я робила їй зауваження, на що вона мені колись сказала "йдіть собі, він хвора людина", – розповіла мешканка будинку Лариса.
"У мене дитина боїться заходити у під’їзд. Ми її зустрічаємо біля під’їзду й проводжаємо до квартири. Він повертається й біжить на нас, він у такому віці, коли хочеться зустрічатися з дівчатами. Тут він пише написи "хочу зустрічатися" й номер телефону або "шукаю дівчину",повідомила мешканка будинку.

Двері квартири кореспондентам чоловік не відкрив, хоча у квартирі хтось був.

За номером телефона з якого він писав дівчатам, теж ніхто не відповів.

За словами сусідів, чоловік проживає у квартирі разом з мамою та сестрою. Інколи на місце приїжджають правоохоронці.

Однак, в поліції запевняють, що звернень впродовж 2021 року не отримували.
"Загалом в таких діях вбачаються ознаки шахрайства. Коли людина свідомо водить в оману інших людей, але ще велике питання, яка мета таких дій. Якщо для заволодіння грошей, то це шахрайство.

 Якщо мотиви інші, то все залежить від ситуації", – повідомив пресофіцер поліції Полтави Василь Зуб.

Однак, при домовленості про зустріч, краще обирати людні місця, зазначає конфліктолог.
"Якщо ви не дотрималися норм безпеки й склалася ситуація, що у квартирі зі злочинцем в одній кімнаті, то насамперед є три кроки. Бігти, якщо є така можливість це потрібно робити завжди. Також застосовувати будь-які удари, до прикладу в пах чи очі", – зазначив конфліктолог Богдан Петренко.

Також експерт радить використовувати для самозахисту власну сумку, а всередині мати газовий балончик.