Внаслідок обстрілу Миколаєва загинув Герой України Олексій Вадатурський

31 липня 2022 0
Поліна Кузнецова
Через потрапляння ворожої ракети у приватну будівлю загинув генеральний директор компанії "Нібулон" та його жінка.

31 липня вночі окупанти масовано обстріляли Миколаїв, внаслідок чого загинув Герой України, генеральний директор компанії "Нібулон" Олексій Опанасович Вадатурський та його дружина Раїса Михайлівна Вадатурська. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації.

ТОВ СП "Нібулон" — аграрна компанія України, один з найбільших українських сільськогосподарських виробників та експортерів.

15 листопада 2007 року за визначний особистий внесок у зміцнення потенціалу агропромислового комплексу, організацію та забезпечення досягнення стабільно високих показників у виробництві сільськогосподарської продукції, розвиток соціальної сфери Олексій Опанасович отримав звання "Герой України".

У червні 2020 року Forbes Україна помістив Вадатурського на 15 місце у рейтингу найбагатших українців, оцінивши його капітал в 450 млн доларів.

Олексій Опанасович був важливою фігурою у питанні експорту українського зерна, тому і залишився у Миколаєві, не дивлячись на небезпеку пов’язану із вторгненням росії на територію України.

Нагадаємо, що наразі триває 158 доба російсько-української війни.