Попри арешт прибудови до кооперативного коледжу, в ній тривають роботи. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

04 серпня 2021 0
Тетяна Наказненко
У рамках досудового розслідування кримінального провадження, на самовільну прибудову та тимчасову споруду до приміщення коледжу у Полтаві наклали арешт. Проте в прибудові тривають будівельні роботи.

Попри арешт прибудови, 4 серпня в ній тривають роботи. На відео видно, як чоловік фарбує металеві конструкції. 

                  

     

                   

           


       

Нагадаємо, за клопотаннями слідчого, погодженими з прокурором, Октябрський районний суд Полтави на прибудову у дворі Полтавського кооперативного коледжу та тимчасову споруду у вигляді металевих конструкцій, розміщених впритул до фасаду освітнього закладу, наклав арешт з позбавленням права відчуження, розпорядження та використання.

Як повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури, наразі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом самовільної прибудови до приміщення кооперативного коледжу, розташованого на вулиці Небесної Сотні. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення – ч. 3 ст. 197-1 (самовільне будівництво будівель або споруд) Кримінального кодексу України.       

Наразі проводять судово-мистецтвознавчі та будівельно-технічну експертизи.

У повідомленні пресслужби йдеться, що розпорядженням голови Полтавської обласної державної адміністрації від 16 липня цього року затвердили перелік об’єктів культурної спадщини, до якого внесли приміщення Полтавського кооперативного коледжу. Будівля отримала статус щойно виявленого об’єкта історії та архітектури – Торговельний будинок.

фото: пресслужба Полтавської обласної прокуратури