Нутрій, яких приручила полтавка, хоче вбити невідомий чоловік

27 травня 2021 0
На березі Ворскли невідомий чоловік полює на нутрій, яких приручила полтавка. Аби врятувати життя тварин, жінка разом з волонтерами шукає для них прихисток. Можливо, нутрій відвезуть за межі області.


Нутрій, яких приручила полтавка, хоче вбити невідомий чоловік.

Оселилися тваринки на березі Ворскли ще восени, а ось місяць тому у водоймі з’явилася ще й маленька нутрія.

Невідомий вже кілька разів приходив до цього місця. Одного разу його помітила й Тетяна Гаркуша, яка доглядає за нутріями.

 "Я побачила цього чоловіка, в нього в пакеті було дві великих цеглини. Й він почав йти в цю сторону, де живуть нутрії. Я в нього запитала : "А що ви збираєтесь робити?", а він каже: "Ви знаєте, що тут живуть ондатри". Я ж далі питаю: "А що з цього?", а він відповів: "А я їх їм", – розповіла полтавка Тетяна Гаркуша.

Тепер жінка постійно перебуває біля тваринок, аби їх не вбив невідомий чоловік. Надалі нутрій планують забрати з цієї місцевості й передати в більш безпечне місце.

 "Ще ж потрібно її ловити, але це відходить на інший план. Головне знайти місце, куди їх перевезти. Бо там їх вже й виловити хочуть й навіть з’їсти. Тобто, зараз їм там залишатися небезпечно й багато людей вже за те місце знають", – розповіла волонтерка Юлія Мовчан.

Тварин хочуть відвезти в екопарк під Полтавою. Але зараз їх там не готові прийняти.

 "У нас немає відповідних умов для їх утримання. Нам потрібен басейн. Якщо все ж таки це питання залишиться, то будемо займатися. Але відповідні умови потрібні. Щоб було правильно, тварин до нас мають передати від якоїсь структури. Так не можна, бо може виявитися, що у цих нутрій є господар", – сказав директор зоопарку Віталій Ільченко.

Тетяна ж відпускати тварин не хоче, бо вже звикла до них. Але вважає, що іншого шляху аби їх врятувати немає.
 "Дуже шкода, я до них вже звикла, я ними живу це моя душа. Я не зможу спокійно спати, дуже шкода цих тваринок", – поділилася полтавка Тетяна Гаркуша.

 Якщо що ж прихисток для нутрій на Полтавщині не знайдуть, то тваринок планують перевезти в іншу область.