В Україні хочуть заборонити продаж алкоголю та тютюну в усіх магазинах, крім спеціалізованих – законопроєкт

21 липня 2021 0
Ольга Семенко
У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, згідно з яким продавати алкогольні напої та тютюнові вироби дозволено лише в спеціалізованих магазинах, де інші товари не продаються.

19 липня у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону "Про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального" щодо реалізації алкогольної та тютюнової продукції у спеціалізованих магазинах".

Він передбачає, що продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння може здійснюватись виключно у спеціалізованих стаціонарних торговельних точках (магазинах), де інші товари, крім перелічених, не продаються.

У разі порушення цих вимог, передбачений штраф у розмірі десятьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на час сплати штрафу.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначили, що його ухвалення сприятиме популяризації здорового способу життя та захисту українців від небажаних шкідливих звичок.