Чи вартує Galaxy S23 Ultra переплати: порівнюємо із базовою лінійкою

22 березня 2023 0
Коли справа доходить до S23 Ultra — пристрій помітно дорожчий за базові моделі. Розбираємося, чи вартий смартфон переплати або краще взяти версію Plus.

У 2023 році Samsung оновили флагманську лінійку Galaxy, випустивши смартфони S23, версію Plus і Ultra. Коли справа доходить до S23 Ultra — пристрій помітно дорожчий за базові моделі. Розбираємося, чи вартий смартфон переплати або краще взяти версію Plus.

5 ексклюзивних функцій Ultra

У всіх моделей лінійки однаковий процесор, якість збірки, є можливість знімання відео 8K, програмні функції та тривала підтримка від виробника. Але є, щонайменше, 5 особливостей, притаманних тільки Ultra:

  1. Смартфон оснащений вбудованим стилусом S Pen. Це чудовий інструмент для створення заміток, начерків, скетчів, підпису документів, виконання жестів і спуску затвора камери.
  2. Дисплей з вищою роздільною здатністю. Це більший пристрій, він може похвалитися 6,8-дюймовим QHD-екраном і вищою щільністю пікселів — 501 PPI. Базова модель має менший 6,1-дюймовий FHD-дисплей зі щільністю 422 PPI. Це означає, що споживання контенту більш приємне на Ультра.
  3. Покращена система камер. Нова основна камера з роздільною здатністю 200 Мп в Samsung Galaxy S23 Ultra забезпечує більшу деталізацію за будь-яких умов освітлення. Плюс, пристрій оснащений 10 Мп перископічним телеоб'єктивом з 10-кратним оптичним зумом.
  4. Більша місткість батареї та швидка зарядка. Акумулятор місткістю 5000 мАг у S23 Ultra перевершує такий у Plus. Гаджет підтримує швидку зарядку 45 Вт, тоді як стандартний S23 задовольняється лише 25 Вт.
  5. Більше пам'яті. Базовий обсяг ПЗП в Ультра починається з 256 ГБ і збільшується до 1 ТБ, тоді як S23 доступний у конфігураціях 128, 256 і 512 ГБ. Якщо ви плануєте використовувати телефон протягом тривалого часу, 128 ГБ або 256 ГБ може виявитися недостатньо.

Окремої уваги заслуговує продуктивність смартфона. Хоча пристрої отримали ідентичний процесор — Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, в модель Ultra встановлена камера з найбільшою площею в історії смартфонів Galaxy. Гаджет відмінно показує себе в іграх і вимогливих додатках — він впорається з тривалим навантаженням без істотного перегріву.

На додаток смартфон поставляється в конфігурації на 12 ГБ оперативної пам'яті, що дає додаткові можливості в роботі з декількома завданнями. Швидка пам'ять дає змогу блискавично перемикатися між програмами, а об'єму достатньо, щоб додатки та ігри не вивантажувалися через нестачу ОЗП.

Galaxy S23 Ultra — найкраща пропозиція для більшості користувачів

Ultra справді отримав багато функцій, які виділяють його на тлі базового S23. І це значні можливості, які не можна вважати лише приємним доповненням. Гаджет повністю відповідає своїй ціні. Якщо ви хочете отримати Android-смартфон із максимумом можливостей — найкращим варіантом 2023 року буде версія Ultra.