Ялинку в горщику після свят можна висадити у ґрунт, але є шанс, що дерево не приживеться

17 грудня 2020 0
До нового року лишилось два тижні, а це означає, що ялинковий сезон відкрито. Віднедавна у полтавських магазинах почали зʼявлятись і ялинки у горщиках, яким після свят можна дати нове життя.


Новий рік із живою ялинкою вдома. У Полтаві на прилавках магазинів окрім живих та штучних ялинок почали з'являтись і новорічні деревця в горщиках.

Вартість такого дерева залежить від розмірів. В середньому коливається від 600 до 1000 гривень.

"Якщо говорити про зрубані ялинки, їх будуть викидати, і це не дуже екологічно. А ось такі ялинки, так, в них є певний відсоток тих, що не приживаються, але більшою мірою їх можна буде висадити. Тож я маю надію, що попит на такі ялинки буде зростати", – розповів Роман Широких, підприємець.
Такі новорічні ялинки варто встановлювати якомога далі від опалювальних приладів та додатково за ними доглядати.
Поливати ялинки в горщиках радять близько двох разів на тиждень. Також її потрібно регулярно обприскувати та провітрювати кімнату. Але навіть в таких умовах дерево не бажано тримати в кімнаті довше трьох тижнів.

"Я пробувала для себе велику ялинку в горщику, проте зрозуміла, що для мене це забагато догляду потім. Якщо у вас є балкон, що не підігрівається, ви її залишаєте там, і вона чекає весни, а вже тільки потім ви її висаджуєте, то купувати її є сенс", – розповіла Ольга Іващенко, дендролог.
Тож аби зрозуміти чи підходить така ялинка, спочатку потрібно спробувати. Проте завжди є шанс того, що таке деревце в горщику не приживеться у ґрунті.

Марина Голега, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення